Egentligen ska man ha Pancetta till riktig Carbonara men vi kör alltid med bacon. Det finns ett antal recept på denna rätt men det här är den varianten vi kör med
Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. (Jag använde vin istället för pastavattnet, tycker det blir godare)Sätt tillbaks stekpannan med bacon kuberna på värmen och tillsätt den avrunna pastan
Strö pancetta ovanpå och toppa med resterande ost och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd av spagettin
Jag misstänker att jag har nån förkylning i kroppen för jag är dessutom sååå trött hela tiden, längtar bara till att få gå och lägga mig med en massa täcken och filtar
En kväll kom han med idén om att laga Zetas vegetariska spagetticarbonara till middag. Blanda tomatfräset med pastan och rör sedan ner ägg- och ostsmeten
Servera ovanpå den (färsk) kokade spagettinmed lite parmessan och en äggula. Börja med att hälla lite olivolja i en stekpanna, fräs upp bacon på inte allt för hög värme (så att den blir lagom knaprigt), blanda i pressad vitlök och peppar
Häll av den kokta spagettin och blanda med bacon- och äggblandningen. Vispa ihop Philadelphia-osten och äggulorna i en skål och blanda med baconstrimlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.