Det exploderade plötsligt i backarna. Blåsippor,vitsippor och enstaka gullvivor blommar samtidigt. Nässlorna växer så det syns och på bloggen är det många som knappar in på nässlor
Lördag. Maj. Pingst. 20 grader varmt. Ljuvligt. Det blir nog inte bättre än så här en dag i stugan. Våren kom och gick ganska snabbt och idag känns det som högsommar
Nu har nässlorna kommit upp i lagom höjd för att kunna skördas på ett lättsamt sätt. Dagens nässelskörd blev på en liter, ganska hårdpackad i måttet som jag hade med mig ut
Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar
Den tid som är just nu bjuder på gratis nyttigheter i naturen såsom nässlor. Eftersom nässlor är rika på C-vitamin men även innehåller järn, kalcium, fosfor, svavel, kisel, mangan och dessutom är inflammationshämmande, avgiftande, bra för blodet och sänker blodsockernivån
Frisk lantluft, stärkande promenader, vitaminer och nyttig mat tycks vara rena, rama hälsofaran. Åtminstone att döma efter hur maken och jag har mått halva november och större delen av december
Jag älskar både kaffe och te. Till frukosten dricker jag en kopp kaffe och en stor mugg med örtte. Ofta köper jag färdiga teblandningar men det är så mycket roligare att blanda ihop sitt eget te
Hamburgare känns som en maträtt som serveras i många hem när det är helg. Det finns många sätt att lyxa till denna klassiska rätt på, bland annat genom att laga hemlagade bröd
Ibland längtar man efter riktigt stabil husmanskost typ ”kött”, sås och potatis. Som köttersättning funkar förstås olika sorters halvfabrikat men oftast gör vi egna biffar av bönor, tofu, sojafärs, nötter eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.