Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Mixa soppan slät med en stavmixer. Toppa med lite timjan och egna chips gjorda på jordärtsskocka. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka
Garnera soppanmed ruccola och riven ost. När du smakar av soppanmed salt, tänk på att den ska serveras med riven prästost som ökar på sältan - så ta det lugnt med saltet
När blomkålen är mjuk tar du kastrullen från plattan och kör soppan slät med hjälp av en stavmixer, ha i philadelphiaosten och grädden, kör i igen med stavmixern så soppan blir slät
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
tre broccolistånd med gulnade blommor och en ganska slak purjolök. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Den här smarriga mixade vitkålssoppanmed broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppamed ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.