Tips på en riktigt god sylt är min sommarsylt som görs på jordgubbar och rabarber. Ugnspannkaka är en rätt jag gör när jag har mjölk som håller på att bli för gammal
En riktig sommarsylt med jordgubbar och rabarber. Sommarsylt500 g jordgubbar (rensade)500 g rabarber (skalade & ansade)5 dl syltsocker1 tsk vaniljsockerBlanda jordgubbar och rabarber i en stor kastrull
Har insett att rabarbern växer så det knakar här så igår kokade jag min goda sommarsylt med jordgubbar och rabarber (recept här) och sedan har jag planer på att koka en omgång saft och göra en och annan rabarberpaj också
Skölj och rensa jordgubbarna, skölj och kärna ur persikorna och skär bär och frukt i mindre bitar. Tvätta limefrukterna väl, finriv skalet och pressa ur saften
En annan syltfavorit är sommarsylt av lika delar blåbär, hallon och jordgubbar som jag kokar med lite pressad lime eller citron – supersmarrigt till pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.