Blanda mjölet med bakpulvret. Det här receptet har jag ärvt efter min svärmor Sonja. Hon hade en sån känsla och kunskap som ”satt i fingrarna” speciellt när det gällde kakor
Här kommer en av mina favoriter på en riktigt enkel grillad efterrätt där persikan får spela huvudrollen och backas upp av en klick vispad grädde med vaniljsmak
Fortsätter spåret med enkla desserter, häromdagen blev det rårörda blåbär och idag så får det bli ett varmt tillbehör så man blir lite varmare i det här höstrusket
Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Knåda ihop gryn, socker, mjöl och margarin och lägg det som ett täcke över frukten
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret samt matfettet. Solskenskaka 125 margarin 3 ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Garnering. Ca 20 sötmandlar (jag tar en massa mer)Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Varva de vinmarinerade persikorna med bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Med havrecrunch och vaniljglass. Låt svalna medans persikorna steks. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i persikorna och stek på medelvärme tills de börjar ta färg
Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.