Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Tänk på att degar med dinkelmjöl ska vara en aning kladdigare än vanliga vetemjölsdegar
På en ledig dag hinner man med en hel del bakning och annat så idag har jag fyllt frysen rejält. Vispa äggen till en luftig smet och tillsätt smöret tillsammans med yoghurten och blanda väl
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Pensla brödet med vatten och strö över flingsalt. Ett grovt dinkelbröd som passar bra både till frukost och till mat som soppa eller sallad
Lägg rucola på knäckebröden, därefter osten och toppa med päronkompott. Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida. 4 msk nyttig ketchup (en fin ketchup är endast sötad med lite råsocker)
Garnera med vallmofrön. 0,5 dl linfrön. Klä en 1 liters form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Har trixat och försökt få till ett rostbröd som inte är äggigt, fluffsigt och innehåller en massa kolhydrater – och idag blev det lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.