Inte bara för den goda smaken som brynt smör ger utan också för att den blir väldigt saftig. Men denna gången gjorde jag en sockerkaka med brynt smör, och jag tror verkligen hon hade gillat denna
En sockerkaka med det lilla extra, enkel att smaksätta om man vill med ex hackad choklad, citronskal, nystött kardemumma, finhackad sötmandel, frön från en färsk vaniljstång etc
Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt. Det brynta smöret som finns både i kakan och som formen penslats med ger en lite knäcksmakande yta på kakan som gör den extra god
Bryn smöret och ta undan ½ dl. Tillsätt mjölken till det brynta smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen
Smöra och bröa en sockerkakasform. Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret. Här kommer nu ett recept på en jätte enkel sockerkaka som innehåller få ingredienser
Smält smöret blanda med mjölken. Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Rör ner det i äggsmeten Rör till sist ner mjölk- och smörblandningen och rör till en slät smet
Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och häll det i mjölken. Blanda ner smör- och mjölkblandningen, häll ner i sockerkaksformen, grädda i ca 35 min
Häll hälften av blandningen i en smörad springform. Smält 160 gram smör Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och poröst. Rör i 1,5 dl gräddmjölk och sist smöret. 160 gram smör
Smält smöret eller margarinet och tillsätt vattnet. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix. 50 g smör eller margarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.