Skär brödet i små fyrkanter eller ta ut rundlar med ett glas eller en stansring. Skär köttet i mindre bitar och hacka det fint i matberedare eller mixer
Smaka av med salt och peppar. Fördela laxröran på brödet. Garnera med citronskivor och dill. 1125 g varmröktlax, skinn- och benfri . 1citron och dill Finfördela laxenmed en gaffel
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
En grill med lock eller en bärbar av tombolamodell (den ses här) används, på botten ställs en brännare och direkt ovanför på gallret ställs en aluminiumform
När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag laxmed citronsås. Servera med såsen och en god sallad och/eller smörstekt spenat
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.