Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Igår var det dags för årets första pepparkaksbak. Jag använde mitt nya Sukrin Gold, som jag köpte på matmässan för några veckor sedan, när jag tog fram ett nytt enkelt recept på pepparkaksdeg
Har aldrig testat och göra snickerskaka då jag är nötallergiker men igårkväll slängde jag ihop denna för att testa något nytt, går bra att frysa in om man får främmande
Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken. Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till något svalare än 37°C, ca 35°C. Rör om i botten av kastrullen och känn med ett finger, vattnet ska kännas lite svalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.