I åratalharjag försökt odla den godasteav pumpor, butternutpumpa. Jaghar läst på och konstateratatt just butternut behöver mer värme och längre somrar än vad vi har här i Stockholmstrakten
Följer en matblogg på engelska som lägger upp helt otroligt finamatbilder med recept som jagalltid blir sugen på och igår låg Chicken parmesanmeatballs ute på sidan och jag kände att det där MÅSTE jaglaga
Ett besök till den vackra och sydligaste utposten på Norsk mark, Fyren vid Lindesnes, resulterade i ett musselrecept, ett recept på så lokalaråvaror det överhuvudtaget går anatt få tag på
och som jagklart kommer göramassa fler gånger. I förraveckaninnan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Rör ner farinsockret och blanda tills den löst sig. Det här är en amerikanskkaka ifrån början. Lägg en hel ananasring i mitten och dela de andra och lägg runt med snittet utåt
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, mantar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandarsamman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fatavgodsakerattsätta i sej
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Blanda ner vetemjölet och arbetasamman till en smidig deg. Lös upp jästen i det fingervarmavattnet. Ta upp degen och dela i två likastoradelar eller till bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.