Till den här rätten använder jag Renée Voltaires Lantbuljong med citrongräs & chili. Låt allt koka ihop ett par minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar
Även min far serverade ofta fisk när vi var med honom. Fisk en av mina favoriter, älskar fisk kanske beror det från barnsben då både min mormor o morfar ofta serverade sik o sillaken
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvad potatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering
Servera supermix, körsbärstomater och sejrygg. Grovhacka färsk basilika och finhacka scharlottenlöken, blanda med de rostade tomaterna, en halv matsked olivolja, salt och peppar
Min man rimmade kotletterna ganska snabbt, och penslade dem mot slutet av tillagningen med en äppelglaze innehållandes både rivet äpple och äppelcidervinäger, som gav dem en härligt klibbig, kryddig yta
Torka av fisken och stek ca 3 minuter per sida i en stekpanna med smör. Dela laxfileén i 8 bitar. Strö över grovt salt och socker och låt dra i rumstemperatur i 15 minuter
Sej är en hård fisk, därför passar den utmärkt att laga tillsammans med squash och tomat. Oftast gör jag den med bara squash och tomat men denna gången fick det bli lite paprika och broccoli i den också
Två versioner med Salmalax till förrätt. Sushirullar med blomkålsris, lax och avocado. I och med att laxen är ganska fet kan det vara bra att äta ett lättare tillbehör till, och den krispiga salladen passar perfekt bra till den krämiga laxen
Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten. Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.