Ett stort eller två små Pac choy-huvuden skurna i fjärdedelar (finns i välsorterade affärer och asiatiska livsmedelbutiker). Kan ersättas med Salladskål, Kinakål eller Mangold
Asiatiskwok. Ella har deklarerat att hon bara ska laga asiatisk mat när hon blir stor. I denna wok har jag hoppat över nudlar, vitkålen fungerar minst lika bra
Idag plockar jag fram en flaska som stått länge i skafferiet. Nämligen en flaska Sherry som min Farmor gjorde i september 1995 – alltså för snart 24 år sedan
Servera lövbiffen med den asiatiska såsen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
På muurikkan smälte fettet bara ner i mitten där jag kunde använda dem för woken, helt perfekt. Nu kommer fettet börja smälta och rinna ner i mitten där vi snart ska woka
Häll sesamoljan och jordnötsoljan i en wokpanna. Häll i det färdigkokta riset i wokpannan. Hela grejen med den här woken är att få till en smakbrytning mellan syrligt/sött/salt och
Imorse gick det undan med den snabba woken med dess innehåll av fläskytterfilé, lök, vitlök, äggnudlar, squash, morot, vatten, apelsinjuice, mörk soya, salt och peppar
Såhär när kålen är färsk och krispig kände vi för att testa en wok med riktigt mycket kål. Citrongräset vi har här hemma som växer som ogräs inspirerade till en citrongräs- och chiliwok med räkor i kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.