Snabbgravadlax. Gravlaxsås. Skölj av laxen och torka av den. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. 200 g laxfilé. Gravlaxsås2 msk svensk senap 1 msk fransk senap 3 msk socker 0,5 apelsin, skal från 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 3 msk kaffe 2 msk dill, fint skuren salt och vitpeppar. Snabbgravadlax200 g laxfilé 1 dl socker 1 dl salt 0,5 dl kaffebönor, grovmalda
Jag älskar gravad lax, och tycker att det är otroligt gott att snabbgrava lax för att få den söt/salta smaken, här kommer en relativt snabblagad rätt som är klar när potatisen kokat
Gnid in salt, socker och peppar i laxen. Ringla parmesansås över laxen vid servering. 4 portionsbitar färsk lax (à 200 g). Torka av laxen med hushållspapper och grilla ca 10 minuter. 4 portionsbitar färsk lax ( 200 g)
Snabbgravadlax med papaya- och mangoströssel. Lägg laxbitarna över. Laxfilé , i utskurna bitar, frusen i minst 4 dagar och sedan uttagen 6 msk socker 6 msk salt Garnering. 1 knippe Grönkål 1 Mango tärnad 1 Papaya tärnad 1 msk Lönnsirap att ringla över Klappa in socker och salt i laxköttet
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
"Ännu mer lax. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.