Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
} Att ett bröd inte riktigt jäst färdigt kan märkas på att det reser sig och spricker okontrollerat. I det här brödet är det ungefär lika mycket vetemjöm som rågmjöl, och så är det en hel del frön och nötter i det
Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Blötlägg frukten och låt stå lika länge. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.