Jag har tidigare lagt ut en snabbversion på klassisk chiliconcarne som du kan utgå ifrån. Servera chiliconcarne med en stor klick svalkande gräddfil och ett gott bröd
Skala och skiva den gula löken, hacka chilifrukten, skär bort stammen på broccolin och skär restande broccoli i mindre buketter, skala och slanta moroten
Idag tar vi åter fram stora grytan och lagar Chiliconcarne. En rätt som garanterat varierar från kock till kock, och man kan i ärlighetens namn undra hur rätten som bestod av strimlat kött kokat med chili blev en bas bestående av köttfärs och vita bönor
Chiliconcarne med habanero och lakrits Det finns hur många recept på chili som helst. Det gäller att ha en välmatad kryddhylla får att få till den här grytan och det är lite av mitt signum att försöka åstadkomma komplexa och samtidigt balanserade smaker
Går snabbt att göra men mår bara bra av att få stå och puttra en stund om tid finns. Om du inte redan har bestämt vad det blir till middag ikväll (hos os kan det nog bli pizza) så vill jag tipsa om en enkelchiliconcarne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.