Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute
Det är då bra medsnabba maträtter som inte kräver en massa fix och trix. I kväll fick grillad kyckling ha huvudrollen i middagen, den tillsammans med dijonsenap och torkad dragon
Man kan täcka över med folie efter halva tiden. Serveras med fördel pressad potatis eller hasselback. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. 1 msk torkad dragon
Kycklinggratäng stog på schemat idag så jag stekte upp allt på bilden för sig - kalkonbacon, lök & vitlök, champinjoner, zucchini och tomater och sen rörde jag ihop det med lätt brynt kycklinglårfilé, riven ekologisk halloumi och grädde
Dela kycklingfiléerna en gång på längden och krydda dem med salt och svartpeppar. Smörstek strimlad lök och skivad svamp och tillsätt sedan grädde, fond, vatten, dragon, senap och låt koka upp
Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.