till grundreceptet på muffins tillsätter man äppelbitar blandade med kanel och socker, och ovanpå dem strör man smuldeg (kallas crumble i engelska/amerikanska recept, och i Leilas bok också)
Arbeta ihop rumsvarmt smör med havregryn, mjöl occh socker till en smuldeg. ) De ändringar jag gjorde i receptet var att jag inte hade citron i smeten och att jag valde att bara snabbt vända ner kanelrabarberfyllningen för att smeten bara skulle marmoreras istället för att blandas helt och hållet
Det skulle ha blivit hallonmuffins med smuldeg men eftersom jag kom hem från affären utan hallon så fick det blir choklad- och bananmuffins med smuldeg i stället
tills bullarna är gyllenbruna ochsmuldegen fått lite färg. Smuldeg. Hur som helst fick de mer än väl godkänt av familjen och de kommer absolut vara med i picknickkorgen i sommar
Lägg på rabarbern och smula till sist över smuldeg. Smuldeg. Det är som en blandning av bullar och rabarbersmulpaj och det kan ju verkligen inte bli fel
Blev nåt lite ihop släng som jag va tvungen att testa på (jag har fått dille på smuldeg, haha) Så kombon blev smuldeg, kladdkakesmet och sylt som kletiga små mjuka kakor
I vår familj finns inget större fikaintresse, gillar änå att baka någon gång i bland och då är det ju toppen att har arbetskamrater som inte tackar nej till något sött till kaffet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.