Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. 1 dl kokos. 2-3 msk sirap
Päronpaj /Smulpajmed päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokosflingor, rör till grynig massa
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Mät upp mjöl, havregryn, kokos och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar
Eftersom jag även gillar kokos tänkte jag testa ett recept på smulpajmed just kokos. Det är verkligen äkta vardagslyx att kunna gå ut i trädgården och plocka en hel skål med jordgubbar när man behöver det
Det blev en smulpajmed mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj. En smulpaj stod på barnens önskelista men denna gång hade jag lust att testa något nytt
Jättegott med uppvispad krämig vaniljsås till. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Häll i ca 1-2 dl äppelmos i ugnsformen. 250 g blåbär. 2-3 msk socker till blåbären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.