Smulpajmed nektariner. Istället för att låta dem ligga där gjorde jag en god och enkel smulpaj. Förutom nektarinerna använde jag mig av lite frusna bär som jag fyllde ut med
Smulpaj är en snabb och god efterrätt att göra. Det är lätt att variera smaken genom att ändra vilka bär man har i, här använde jag en påse medblandade bär
Jag gjorde en hälsosam och sådan god smulpajmed bär igår. Smulpajen är ett perfekt mellanmål. Själva smuldegen är sötad med färska dadlar, vilket i detta fall också gör att inget smör behövs
En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Smulpajen passar att äta som den är, eller att servera med grädde. För att muntra upp mig själv har jag gått tillbaka i mitt receptarkiv för en finna en fräsch och ljuvlig bärsmulpaj
supergod smulpajmed pepparkakskryddor. Julkryddorna passar utmärkt tillsammans med bär. Har du inga sådana formar går det såklart lika bra att göra en paj med en större form
Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir den seg istället
Blanda med mixerstav eller mixer. Denna smoothie blir lite extra söt eftersom den smaksatta sojayoghurten innehåller socker, och man sötar med agavesirap
Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon
Servera lite ljummen med härlig vaniljsås till. Det här är nästan samma recept som till Knäckig Äppelpaj men här har jag bytt ut äpplena mot blandade bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.