Men ett par besök har det blivit, och jag har dessutom fått mig en rejäl lista på olika rekommenderade restauranger som det vore synd och skam att inte dela med sig vidare av
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen. 50 g smör. 5. 50 g smör
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 0,5 tsk salt. 2, 5 dl strösocker. 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk bikarbonat. 5. 2-3 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. 12-15 minuter mitt i ugnen. 0,5 tsk salt. 2, 5 dl strösocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk bikarbonat
Det passade mig alldeles utmärkt en dag som denna då allt annat ska hinnas med. Peppar - om önskas. Ca 500 g färs ( går jätte bra med vegetarisk färs med). 1 pkt- 400 g passerade/krossade tomater. 1 påse - 25 g taco kryddmix. 1 liten glasburk - 220g mild tacosås (vill man ha hetta kan man ta stark, eller utesluta helt). 1 1/2 - 2 dl riven cheddar/val fri ost. 1 bit mozzarella ost 125 g. Sätt på lock och låt det puttra på svag värme ca 4-5 minuter. Sätt på lock och låt puttra ytterligare 5 minuter. Ca 500 g färs. 25 g taco kryddmix. 1 1/2 - 2 dl riven cheddar. 125 g
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 5 dl vetemjöl. 1 dl sötmandel. Sätt ugnen på 175 grader. 5. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 5 dl vetemjöl. 1 dl sötmandel
Häll i tomatkross, tacosås, ketchup och fyll sedan tacosåsburken med vatten till brädden tre gånger och häll i (ca 6-7 dl vatten blir det totalt). Bryt i spaghettin och rör om några gånger under 5-6 minuter. Lägg på locket och låt koka ytterligare 4-5 minuter
Stek 3-5 minuter, sila bort överflödigt fett. 5st skivade champinjoner. Blanda ner allt i den färdiga färsen och fräs runt 2-3 minuter. 5st skivade champinjoner
Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 30-40 st. 25 gram smör
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Ingredienser 1 glas 2 glas 3 glas 4 glas 5 glas 6 glas 7 glas 8 glas 9 glas 10 glas 11 glas 12 glas 13 glas 14 glas 15 glas 16 glas 17 glas 18 glas 19 glas 20 glas 0 odefinierad isbitar , krossade 4 cl Ginger Ale 4 cl ananasjuice 4 cl sockerlag 4 cl ljus rom Köp receptet
ca 200 - 250 g morot (ungefär 2 - 3 morötter). 1 - 2 msk cajunkrydda (se här). 500 g krossade tomater. 250 g pasta. 1 tetra med konserverade kidneybönor (ca 225 g avrunnen vikt). 1 - 2 tsk hot sauce (kan uteslutas). Ha i löken och morötterna och låt dem steka på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt vitlöken och cajunkryddan och låt allt steka, under omrörning, i ytterligare 1 - 2 minuter. Lägg på ett lock och låt grytan puttra i ca 25 minuter. Tillsätt pastan och låt det fortsätta småkoka i ca 15 minuter, eller tills pastan blivit så mjuk som du vill ha den. Låt det småkoka i ca 4 - 5 minuter. 1 vitlöksklyfta ca 200 - 250 g morot (ungefär 2 - 3 morötter). 1 paprika 1 - 2 msk cajunkrydda (se här). 500 g krossade tomater. 1 grönsaksbuljongtärning 250 g pasta. 1 tetra med konserverade kidneybönor (ca 225 g avrunnen vikt). 1 liten burk majskorn, ca 160 g 1 - 2 tsk hot sauce (kan uteslutas)
300g körsbärstomater delade (vanliga tomater eller burktomater går också bra). 8-10 dl grönsaksbuljong. 300g körsbärstomater delade (vanliga tomater eller burktomater går också bra). 8-10 dl grönsaksbuljong
12 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 vitlöksklyftor 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 300 g pasta penne, koktid 11 min 3 dl Arla Köket® vispgrädde 1 burk krossade tomater à 400 g 1 tsk salt ½ tsk chiliflakes 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja 1 burk vita bönor à 400 g 1 krm svartpeppar Till servering. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja ca 2 min i en stor kastrull
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 1 kokta kikärter (à 380 g) 2 msk olja 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 dl visp- eller matlagningsgrädde 1 msk torkad basilika 1/2 msk torkad timjan 1 tsk chiliflakes 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 300 g spaghetti Till servering riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I slutet av den kan du ha i lite ketchup, salta och mala över en hel del svartpeppar. -) Jag ska absolut ta konceptet vidare och testa igen, kanske med lite mer smaker och lite mindre vatten nästa gång
0,5 gul lök. 250 g cocktailtomater. 0,5 gul lök 250 g cocktailtomater 2 klyftor vitlök 300 g spaghetti 1 dl soltorkade tomater, strimlade 7 dl vatten salt och peppar 1 kruka basilika, bladen 2 dl parmesanost, riven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.