En riktigt härlig dag har vi haft i en fantastisk stad, jag gillar redan Sanfrancisco trots att jag ännu bara sett en glimt av den stora, vackra staden
Dela degen i två delar och forma två korta baguetter. Tillsätt 2 1/4 dl surdeg, resten av vetemjölet, salt och rumsvarmt smör. Knåda i 10 minuter för hand eller 5 minuter med elvispens degkrokar eller köksmaskin av KitchenAid-typ. Låt jäsa till dubbel storlek i 1-2 timmar. Slå ner degen och låt vila i 15 minuter. Skär 3-4 sneda skåror i brödet med en vass kniv som doppats i kallt vatten. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter och vädra ugnen efter 15 minuter. 189. 1189. 2 189. 189. 1189. +6-7 dl vetemjöl. 1 msk havssalt. 2 188. 1 ägg. 1 msk vatten
Garnera det klassiska SanFransisco-garnityret, en apelsinskiva och ett rött cocktailbär. 1. 10 cl apelsinjuice. 1 msk grenadine. 10 cl blodapelsinjuice
Javisst, Don Draper lär sig baka SanFrancisco Sourdough och finner sig själv. Steg 1, blanda deg30 g (2 msk) rågsurdegsgrund, alt 1 g (1 krm) jäst150 g (11/2 dl) vatten60 g (1 dl) fullkornsdinkel60 g (1 dl) vetemjöl90 g (11/2 dl) rågmjöl3 g (1/2 tsk) salt1 tsk hel kummin (om man vill). Täck med ett lock och låt jäsa cirka 10 timmar. Baka av i 10–15 minuter. 1 g. 1 krm. 150 g. 11/2 dl. 1 dl. 1 dl. 11/2 dl. 1/2 tsk. 1 tsk hel kummin (om man vill). Täck med ett lock och låt jäsa cirka 10 timmar
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi. 12 valnötter. 130 gram socker Lite mindre än 1 gram kanel. 1,4 dl vatten Skalet från en halv citron. likör 12 valnötter. 130 gram socker. 1 gram kanel. 1,4 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.