Mörk chokladbotten medvit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Toppa genom att spritsa ganachen på önskat sätt och dekorera med färska hallon
Kombinationen vit choklad ochhallon i muffins, det blev en riktig höjdare. Jag hade bara ett hallon/muffins, men tycker man ska ha minst två-tre stycken
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Använd en sked till att hälla på chokladen, och bre eventuellt ut den lite längs med kanterna
Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffinsoch sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladen och låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
frysta hallon. Servera helst muffinsen varma och häll den vita chokladsåsen över. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner mjölblandningen i äggvispet
– Nyp ihop alla ingredienser i en skål och låt stå medan du gör muffinssmeten. Har varit sugen på att göra muffinsmedcrumble på ett tag också så varför inte köra på båda två tänkte jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.