I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajer med vit choklad
Rabarberpaj -mums så gott. Nyp sedan ihop alltihop med smöret så att det är jämnt grynigt. här har jag provat på en liten annan variant än vanlig smulpaj
En kollega till mig frågade om jag hade bränt den med gasbrännare och lite av den känslan blir det. Blanda äppelklyftorna med kanel och socker och ställ åt sidan
Dessa smaker passar ju utmärkt ihop och med en knaprig smuldeg blev det SÅ gott. Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita choklad med torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans med fläskfilégrytan. Letar ni efter lite lyxigare vardagsmat men som ändå är väldigt enkel att göra
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.