Blanda ingredienserna till mandelmassan och vispa kokosgrädden/grädden. Idag får du deras recept i två alternativ, dels för dig som äter mjölkfritt à la Paleo och dels för dig som föredrar smör och grädde i semlorna, det är bara att välja
Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Jag tillhör dem som tycker att "vanliga" semlor är för stora, att det blir lite "mycket bulle" - om jag inte äter dem på mormors vis med varm mjölk, förstås
Låt svalna och servera sedan dem till vispad grädde, vaniljglass och jordgubbar. Äntligen FINNS svenska jordgubbar finns att köpa sedan ett tag tillbaka
Passera potatisen och blanda den med resten av ingredienserna till en jämn och fast smet. Var försiktig med bittermandelessensen och ta bara en droppe i taget och smaka av
Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.