Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Servera med valfri pasta, riven smakrik parmesanost och ev en klick grekisk/turkisk yoghurt. Den här vegetariska pastasåsen/röran är hur enkel som helst att svänga ihop, och blir mustig och smakrik
Pensla med smör och salta lätt. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem och lökarna runt färsen. Rör om bland rotfrukter och lök några gånger under stekningen
Skala och del allt i lagom stora bitarBlanda ihop olja, saften av en citron, kryddor som peppar, timjan, basilika, salt, etcPlacera alla rotfrukterna i en ugnsäker form – häll över blandningenRosta i ugn i ca 45 minuter, ca 200 grader, vänd det då och då i oljanEfter ca 30 minuter ringla över honung + lägg i champinjonerna. Blanda ihop allt och servera till rotfrukterna 800
Rulla ihop till en limpa med hjälp av bakplåtspappret. Servera med potatis eller pasta. 700 g köttfärs150 g riven ost150 g bacon1 – 2 skivor brödlite mjölk3 ägg1 – 2 korvar½ gul lök2 -3 msk ströbrödpersiljasalt, pepparSätt ugnen på 200 grader
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.