Lägg upp sparrisenpå tallrikar och strö över den rivna osten samt därefter pinjenötterna. Häll över dem på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Här har jag lagt den baconlindade sparrisenpå en bädd av quinoa, som jag hällt en citronsås över. Jag älskar sparris, och nu är det verkligen läge att ta ut svängarna
Jag älskar sparris. Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda på ett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Sedan saltade jag och lät jag dem bli klara på eftervärmen i spadet. I helgen gjorde jag smörstekt torskrygg med puylinser, vit sparris, rostade hasselnötter och brynt smör
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.