skiva och koka sötpotatisen mjuk. Det går fortare än med vanlig potatis. Häll av kokvattnet och låt den ånga av så den blir torr. Mixa med smöret och krydda med spiskummin och ingefära. Smula getosten smått och blanda ner den i purén. Pensla vårrulleplattorna med uppvispat ägg på båda sidor så knytena håller tätt vid friteringen. Fördela purén och nyp ihop till knyten. Hit kan man förbereda dagen innan. Hetta upp oljan till 180º. Fritera några knyten åt gången ca 4 minuter inför serveringen eller någon timme innan. Lägg dem på hushållspapper för att droppa av. Knytena ska helst serveras nyfriterade men går att värma i ugn 175º. Parmarulle med svamp
20 skivor
lufttorkad skinka
t.ex. parmaskinka
100 g
brun champinjon
kantarell och/eller ostronskivling
1 msk
smör
100 g
färskost
t.ex. Philadelphia
½ kruka
färsk hackad timjan
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Gör så här: Skär svampen i bitar och stek den i en torr panna 2-3 minuter. Tillsätt smöret och stek ca 10 minuter. Blanda ost
hackad timjan
salt och peppar. Fördela blandningen och två rucolablad på varje skinkskiva och rulla ihop. Lägg upp och vrid pepparkvarnen över ett par varv. Färskostfyllda paprikaskålar
Mycket krämigt ochgott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Räkspetten hade jag tänkt göra något kul med, men det blev inte så eftersom hungern sattes stop för det och de serverades neutrala vilket alltid är gott
Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Ta den från värmen. Kanske ni också har en trädgård där ni själva odlar rabarber, och känner igen känslan när man tar vara på och lagar något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla
Tomatbruschetta är så himla gott tycker jag och så toppade jag några bröd med svart tapenade, vilket helt enkelt är mixade svarta oliver, kapris och olivolja
Lagade lite småttochgott som vi var sugna på samt kolla på en film. Tränar i grupp och vi använder oss av bollen i vissa övningar, går upp och ned för en bänk samt gör lite andra övningar
Med begränsade köksresurser fick vi alla fall till en den mumsig mat och vi lyckades faktiskt få till vår trerätters (även om dukningen blev aningen spartansk)
I kylen fanns lite fetaost, en bit mozarella, några halvor soltorkad tomat och en rulle smördeg. Goda som de är varma, kalla, ensamma eller tillsammans med god skinka, korv eller något annat gott
Blanda färs, äggula och kryddmix i en skål tills en smidig färs. Forma små biffar, stek först på hög värme på bägge sidor tills de får fin färg, toppa med riven ost och låt sedan eftersteka i ett par minuter medan osten smälter
gräslök cocktailtomater getost myntablad pistagenötter Dela tomaterna och gröp ur dem. Blanda innehållet med resten av ingrediensernaoch fyll tomaterna
Här är några tips på tillbehör och annat småttochgott som kan passa till denna sommarhögtid, eller till någon av sommarens grillaftnar och/eller bufféer
Eftersom det har blivit glest med bloggande på sista tiden så har jag tonvis med bilder på lager som aldrig kommer ut men jag brukar försöka peta med dem i mina blogginlägg och idag är inget undantag, så här kommer lite bilder från tre stycken olika tapaskvällar från den senaste tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.