Smått och gott från Provence
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk smör
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm färsk riven ingefära
  • 100 g chèvre
  • 20 små plattor vårrulledeg
  • 1 ägg
  • 5 dl olja (fritering) 
  • Gör så här: Skala
  • skiva och koka sötpotatisen mjuk. Det går fortare än med vanlig potatis. Häll av kokvattnet och låt den ånga av så den blir torr. Mixa med smöret och krydda med spiskummin och ingefära. Smula getosten smått och blanda ner den i purén.  Pensla vårrulleplattorna med uppvispat ägg på båda sidor så knytena håller tätt vid friteringen. Fördela purén och nyp ihop till knyten. Hit kan man förbereda dagen innan. Hetta upp oljan till 180º. Fritera några knyten åt gången ca 4 minuter inför serveringen eller någon timme innan. Lägg dem på hushållspapper för att droppa av. Knytena ska helst serveras nyfriterade men går att värma i ugn 175º.   Parmarulle med svamp
  • 20 skivor lufttorkad skinka
  • t.ex. parmaskinka
  • 100 g brun champinjon
  • kantarell och/eller ostronskivling
  • 1 msk smör
  • 100 g färskost
  • t.ex. Philadelphia
  • ½ kruka färsk hackad timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gör så här: Skär svampen i bitar och stek den i en torr panna 2-3 minuter. Tillsätt smöret och stek ca 10 minuter. Blanda ost
  • hackad timjan
  • salt och peppar.  Fördela blandningen och två rucolablad på varje skinkskiva och rulla ihop. Lägg upp och vrid pepparkvarnen över ett par varv.    Färskostfyllda paprikaskålar
  • 4 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika inklusive för garnering
  • 25 g rucola
  • 1 knippa persilja
  • 250 g färskost t.ex. Philadelphia
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.