6 dishes from last of February/beginning of Mars. Tänkte vi kunde fira att det är fredag med god mat som är lätt att göra (är vegetariskt) och så himla supergott
Som ni såg på Facebook igår njöt vi av skaldjur igår där Mr Lobster och Mrs Crab hade huvudrollerna. Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Torsdag, upp tidigt för att ha kund men nu ska jag "passa" pappa då mamma ska till frisören. Medans pappa är här lagar jag mat och förbereder inför middagen som ska vara torskrygg med sås och potatismos, det är verkligen gott att göra allt i en form, så enkelt och smidigt
En spännande inledning på helgen. Syster yster skickar ett recept, som bara MÅSTE provas. Grönsaksodlaren är en bra påhejare, när något nytt är på gång
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Så då var det dags för ett nytt år igen. Nytt år nya möjligheter, alltid lika inspirerande. Att sätta sig och fundera över vad som ska bli årets utmaning och sen ge sig hän till denna utmaning är något jag tycker är riktigt roligt
För där i början var LCHF en ny diet för mig som senare skulle bli en livsstil. Så här såg mina rutiner ut från början, jag behövde mellanmål i början av min viktminskning för att sakta vänja av mig med mina gamla dåliga matvanor som jag hade förut, då jag åt konstant mellan alla måltider
Min favoritårstid är sensommaren och början av hösten. DSå nu börjar jag se ljus i slutet av tunneln, för det kommer bli bättre, jag måste tro på att det kommer bli bättre
Det var i princip tomt och jag tog det lungt och körde igenom armar, bröst & axlar. . Satt och åt på denna gröt-tallrik en timme imorse för den aldrig tog slut, haha
Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Och så ska den läggas i på slutet så att den inte blir för mjuk. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.