Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Igår bakade jag även dessa tunna skurnapepparkakor. Den här gången provade jag ett recept från suveränt duktiga Fredrik, känd från Hela Sverige Bakar
Spröda lättbakade pepparkakormed mandel. Eller hacka ihop med kniv på bakbord. Skär tunna skivor med vass kniv, lägg på bakplåtspapper på ugnsplåt, grädda mitt i ugnen ca 10- 12 min
Dagen efter tar du fram degen och skär tunna kakor med hjälp av en vass kniv. Vanliga pepparkakor i femtieleva former i all ära men personligen föredrar jag denna variant
Som alltid medpepparkakor så gäller det att testa sig fram vad det gäller tiden i ugnen. Det är smidigt och extra smidigt blir det med färdig pepparkakskrydda i degen
Perfekt bas för glöggtilltugg med taleggio-ost, färska fikon och lönnsirap. Receptet på dessa pepparkakor hittade jag på "Lindas bakskola", och ger ca 50 pepparkakor
Rör smör med socker, sirap, kryddor, bikarbonat, mjöl och mandel (gärna i maskin). Skurnapepparkakor är lika goda om inte godare och doften i köket lika härlig
Blanda den kalla smeten med mjöletoch arbeta ihop allt till en deg. 250 g smör2,5 dl socker1 dl sirap2 msk kanel1 msk malda kryddnejlikor1/2 msk ingefära1/2 msk bikarbonat1 msk vatten1 dl fint hackad sötmandel450 g vetemjölSmält smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.