Vi testade att göra en lite lyxigare variant av denna omtyckta maträtt och här kommer resultatet. Vi har valt att ha i Apetina Salladsost med röd peppar och chili
Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas. Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis
Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
Pensla en ugnsfast form med lite olja i botten och en liten bit upp på kanterna. Blanda äggstanning på äggen och grädden/mjölken (jag hade ingen mjölk hemma när jag skapade rätten så därför blev det grädde, men det funkar alldeles säkert lika bra med mjölk) och ös den över potatisen så det precis täcker
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.