Den här blev det mycket mat utav och så sköter det sig självt i ugnen, alltså perfekt vardagsmat. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. 1 grillad kyckling, i bitar1 burk krossade tomater1 morot, riven0,5 gul lök, riven2 vitlöksklyftor, pressade1 tsk sambal oelek1 msk honung0,5 citron, saften0,5 tsk salt1 stort broccolistånd3-4 dl riven parmesanostTill serveringRött risSallad. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke. 3-4 dl riven parmesanost
Konstigt när man blir sugen på något bara så där. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Se till så att hela formen blir täckt och att det inte går över kanten. Lägg i skivade tomater i formen, toppa med spenatoch avsluta med att lägga på äggblandningen
Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod. När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan
Snabb, enkel och god vardagsmat. Det är måndag och åter vardag. Babyspenat eller annat grönt. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Godast (och snabbast) blir en sås med creme fraiche som bas. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Jag brukar försöka köpa det som går åt färskt och resten fryst så att det inte ligger massa råvaror i kylen som blir dåliga för att man glömmer att använda dem
Choklad- och jordgubbsmoussetårta på chokladbottnar. Själv tycker jag att tårta = födelsedags-lag. Sen dess har det blivit väldigt många inlägg och mycket glädje
Rör lite försiktigt då och då så att smeten blir ordentligt gräddad. Jag gör ofta omelett på det som finns hemma när jag vill laga något snabbt och enkelt
Jag är verkligen en torkad-pasta-galningoch använder mig sällan av färsk. Men ska du göra en lasagne på lax som blir färdigkokt på väldigt kort tid, är färska lasagneplattor rätt val
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.