Entrecote från Limousin (mer information hittar ni här), köpt på GeMa-Livs så klart. Köper ni kött som detta så vet ni att det är en fin bit kött som ni har fått tag på och som ni ska få lägga på er tallrikNog om kött, sås och dagens middag nu, fast vi egentligen skulle kunna fylla hela sidan med lovord och rosor
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Ta ut pajen från ugnen och servera den varm till en grönsallad. 4-6 portioner. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Jag har hört att det ska vara lite klurigt att få till det rätta utseendet medden lilla ojämna "foten" och den släta och nästan lite blanka ytan
Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.