Tapas är väldigt gott och sen är det dessutom en väldigt social måltid där alla kan vara med och bestämma några rätter var och sen är det även väldigt trevligt att laga maten tillsammans
I kväll har jag varit själv hemma, maken är ute på galej med sitt jobb och sonen är också ute. Stek först pilgrimsmusslorna i en stekpanna med lite smör, när du vänder på dem, lägg snabbt i räkorna
Blanda potatis och gulbetor med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Dela laxen i fyra bitar och krydda med salt och peppar
Rör samman majonnäs och chilisås och smaksätt med sherry. SKALDJURSSALLAD. Ersätt krabban med 1 burk tonfisk i olja, men tänk på att låta oljan rinna av tonfisken ordentligt först. Komplettera salladen med 1 burk sparris i bitar eller med färskkokt sparris. Koka dem med dill och några lökskivor ca 10 minuter
Skaldjurssalladmed mango. Vit och mörk chokladtårta med cognacgrädde och limemarinerade hallon. Detta inlägg blir förrätten som var skaldjurssalladmed mango & papaya, vilken intogs tillsammans med bubbel på altanen
Med inspiration från Tom Sjöstedt lagade vi en god helglunch. Dillhollandaise. Blanda sedan alla grönsaker i en skål med rikligt med olivolja, hackad dill, citronzest och svartpeppar
Idag bjuder köket på en ljuvligt god skaldjurssalladmed vitlöksfrästa räkor och pilgrimsmusslor. Mixa därefter vitlök, ägg och vinäger med en stavmixer till en slät konsistens
Till varmrätt blev det ugnsbakad lax meddillhollandaise helt enligt Världens bästa matblogg och till det en sallad på purjolök, tomat, vattenmelon, fetaost, bladpersilja och salladsbasilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.