Tomatsåsen kan du gärna göra dubbel sats av medan du ändå är igång. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
) Det förstod jag ju att det skulle gå göra majonnäs ändå och när jag var klar med den och smakade så fick jag en förnimmelse av bearnaisesås - en sås som alla i familjen är galna i - och då började jag tänka på om det skulle vara så enkelt att fixa en kall bea
Ruccolasås med smak av italienska kryddor och ramslök. De här båda gröna såserna är jättegoda båda två, och passar till ugnsbakad lax, varmrökt lax, skinka och kyckling bl a
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Därefter smaksatte jag med lite olika ingredienser sen fick den stå och dra till sig i kylen
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på tvåsåser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Hamburgare som lyxas till medtvåsåser blir fin helgmat att bjuda på. Med lite tid och omsorg kring tillbehören blir denna i grunden enkla anrättning något alldeles extra
Gott med en grillad, halv citron att pressa över. färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Idag blev det två olika såser till, en hetare och en med vitlök. Servera de grillade kycklingkebaberna i grillade pitabröd med isbergssallad, rödlök, gurka, persilja och såserna
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Såserna blir allra godast om de får stå en stund innan servering. Lägg den i en ugnssäker form med en stektermometer och stek den i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.