Blanda ner hackad vitlök och urkärnad hackad chili och låt fräsa med i ca en halv minut. SkaldjurspastaOm man inte kan få tag på havskräftor så kan även godkända räkor fungera
Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. Toppa med lite färsk spenat och ett par klyftor citron och servera
Gremolata är som en italiensk klassisk örtröra typ. Gremolata. Den görs ofta på persilja citronskal och vitlök och serveras gärna till osso buco milanese
Det hänger ihop med min rosacea. Just denna gremolata passar bra till att lägga på pizzabotten innan toppingen ska på eller varför inte blanda ner som pesto till din grönsakspasta/nudlar
) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)
2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den
Koka i trettio minuter, häll av fonden och koka samman den med en msk tomatpuré. Fyll på med fond, stek pilgrimsmusslorna, lägg i räkor de torkade tomaterna musslorna så de får en kort uppvärmning
Pressad potatis, sallad och en klick créme fraiche smaksatt med vitlök. Tillsätt kapris, pressad saft från ½ citron, blanda allt med finhackad persilja och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.