En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Vi ställde frågan på facebook och insta tidigare idag, vad ni vill se mer av för recept. Sagt och gjort, jag hade ändå planerat att koka linssoppa till kvällen så varför inte tänkte jag
Inte en droppe olja och ändå så gott. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Kött ochgrönsakssoppa. Idag är jag nöjd, en morgonpromenad och sedan kokade jag en underbar soppa. )I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppaoch en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad
smaka av med salt & peppar och pressa över citron och strö över koriander strax före servering. 1 rotselleri, skalad och skuren kuber1 stor morot, skalad och skuren i kuber1 zucchini, skalad och skuren i kuber2 sötpotatisar, skalade och skurna i kuber1 burk krossade tomateren nypa socker7,5 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning1/2 citron, saften1 tsk torkad koriandersalt & pepparmortla ihop alla ingredienser till chermoulan till en slät pasta. tillsätt sedan övriga ingredienser utom citron och koriander, låt koka tills grönsakerna är lagom, ca 20 min
Jag gjorde den med hummer och det blev väldigt gott och var enkelt att göra. salt och peppar. salladsskott, sallad och örter (t ex dill, bladpersilja, körvel, gräslök)
En Renkorv från Trångsviken och gröna bönor fanns i frysen och lite annat grönt i kylen. Fräs morot, bönor och purjo i smöret ett par minuter utan att få färg
grönsakssoppa med linser och koriander. Jag fick ett tips från en tjej som heter Milla som lagat en morotsoppa som hon tänkt skulle passa mig (antagligen för den var vegetarisk och innehöll koriander, hehe)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.