Fisken kommer från Jämtrök på Frösön, som har många lokala delikatesser i sitt sortiment. Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
Till nyår fixade jag till den här enkla förrätten som trots det enkla har fest och glam över sig. Receptet på ostpuffarna från Mårtenssons halverade jag
Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Vispa creme fraichen med elvisp för att få en trevligt fluggig konsistens. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
På så vis kom även de goda safterna från kycklingen till användnikng. Jag valde också att vispa ur pannan med hälften vispgrädde och hälften crème fraishe
Eller gör två satser köttfärssås och frys ner hälften för att bli nästa veckas köttfärsrätt. Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.