Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala och skiva rödlöken tunt. 1. Fördela salt, socker, peppar och dillstjälkar runt om laxen
Laxen som jag lagar är limegravad tillsammans med chili och rödlök för att skapa lite hetta. Personligen väljer jag nog ekologiskt som gärna får produceras på nära håll
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Jag vill att det ska vara varmt och svettigt så jag kan sitta i skuggan under ett snyggt parasoll, i en färgglad stol och sippa på något gott och svalkande i ett pastellfärgat glas
Färsk laxfilé är alltid megatjock på ena sidan och mjäktunn på andra, så jag var lite klurig och skar loss den tunnare biten, genom det SUPERÄCKLIGA skinnet, och la den biten på den andra för att få hela skiten jämnt stekt
Gör en pasta av fint rivet skal av en tvättad citron, två fint rivna vitlöksklyftor, en generös bibba hackad dill och lite fint skuren gräslök samt en matsked eller två olivolja
Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.