Som vanligt går det lika bra med vanlig vitlök som med. svartvitlök. 30g skivad rödlök. 1st svartvitlök. Sätt igång ugnen på 180C. Lägg butternut squach, rödlök, svartvitlök med 5g smör i en. 30g skivad rödlök
Som tillbehör hade jag en salsa på mango, koriander, tomat, lime och lök till. Jag har inte skrivit så exakta mått på ingredienserna nedan, dels för att jag inte har dom och dels för att det är så enkelt att göra så mycket eller lite du vill av det här och du kan enkelt smaka av och se vad du behöver mer eller mindre av
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Skär lök och vitlök i bitar och fräs upp i olja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaternapå tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Lägg i skalade vitlöksklyftor och timjankvistar och ringla över olivolja. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
12 gula lökar. 11 klyfta vitlök. 12 msk grovsenapStrimla lök, vitlök och paprika. 1Lägg pastan i en ugnsform med grönsakerna på toppen och slå grädden över. 1Baka i ugnen i 20 minuter på 175 grader
Skala och hacka vitlök, gul lök och palsternacka grovt. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant. Blanda krossade tomater med salt, svartpeppar och en gnutta socker
Hetta upp olivolja i en stekpanna, salta och peppra zucchinin lite lätt på varje sida. Stek därefter varje platta ett par minuter på varje sida tills den får lite färg
Stek löken i olivolja i en kastrull, det ska inte ta färg. Nu i dessa tomattider så måste man försöka komma på vad man ska göra med alla tomater som finns i växthuset
Fördela tomater, vitlöksklyftor och örter på en ugnsplåt. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.