Skördefest!
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g omogna fläderbär
  • 1,2 l vatten
  • 2 dl ättika
  • 0,5 dl salt
  • Picklade granskott
  • 1,5 l granskott
  • 5 dl ättika
  • 1 l socker
  • 1,5 l vatten
  • Koka upp ättikslagen och slå på granskotten, förvara svalt i kyl.
  • Plommon i kryddlag
  • 40 st plommon
  • 1,3 l vatten
  • 1 dl ättika
  • 6 st stjärnanis
  • 3 st kanelstänger
  • 6 st lagerblad
  • 6 st grön kardemumma
  • 2 bitar pomerans
  • 20 st korianderfrön
  • Skölj plommonen i vatten och lägg i en burk, koka upp övriga ingredienser och slå över plommonen. Låt svalna i rumstemp och förvara sedan i kyl.
  • Slättbosnus
  • 4 pers 4 st plommon i kryddlag
  • 4 st färska plommon
  • 4 skivor kavring
  • 2 dl grädde
  • 30 g smör
  • Skär kavringen i tärningar och stek frasiga i smör, häll upp på papper och låt rinna av.
  • Lös vispa grädden så att den precis stannar.
  • Skär plommonen i lagom stora bitar och blanda med lite av lagen, varva sedan frukt, bröd och grädde i portions formar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.