Stek lök och potatis i en stekpanna med smör tills löken blir mjuk. Lägg köttet i den varma buljongen och använder du fläskkött så låt koka ett par minuter men använder du kalv så lägg i köttet och låt det bara dra i eftervärmen medan du gör potatisen
Lägg i löken i klyftor, buljongen och vitlöksklyftorna. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Täck med vatten (eller buljong om du väljer det), lägg i grönsakerna och kryddorna (inte om du använder buljong)
Tillsätt sedan skivad morot, klyftad lök och skalade hela vitlöksklyftor. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Börja med att smörja en ugnsfast form med smör. Gör nu glazen, skala och pressa vitlöken och blanda. sedan i revbensspjällen, ta på en nypa salt och peppar på var och en
Revbensspjäll av Lamm. Vispa ner vitlöken och oljan i smöret med elvisp. Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.