Den ena är en så kallad skånsksenap och den är ju självskriven när det är julmat i Ystad. Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på med senap till skinkan vi bjöd på igår
Det allra enklaste receptet består av krossade senapskorn och vatten. Krossa senapskornen i en kraftig bunke med senapskula eller använd en mortelstöt, tillsätt vattnet efter hand tills senapen fått smidig konsistens
När senapen börjar bli tjock och suga i sig ölen tillsätter du en skvätt till. Nu bör ganska mycket av senapskornen (främst de gula) ha gått sönder och delats i mindre delar, men senapen är fortfarande väldigt grov
112 g Colemans senapspulver. Rör ihop pulver och socker och tillsätt resten. Dela satsen i 2 delar. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.