Salta och peppra kycklingen på båda sidor och bryn på medelvärme runt om. Blanda buketterna och broccolistammen med olivolja och citron innan servering
Brynthasselnötssmör1 dl hasselnötter, skalade 100 g smör 1 msk soja (kikkomansoja) ca 1 krm salt. Citronkokt sparris12-15 vita sparrisar 2 citroner 1 l vatten (till kokning) 2 tsk salt ca 1 krm strösocker 2 msk smör
Sparrissallad medbrynthasselnötssmör. Jag gillade den mycket men ville inte göra samma igen så efter rådslag med matlagningspartner Fabian beslutade vi oss för en ljummen sallad medbrynt smör och hasselnötter
Låt stå i kylskåp med plastfolie över i två dygn. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg. Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstekt fläsk
Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Smöra en rund kakform och bottna med ungefär hälften av det brynta skorpmjölet. Skala och klyfta äpplena och koka upp dem tillsammans med det osockrade äppelmoset
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.