Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Grundreceptet till det här brödet hittade jag i Leilas kokbok, hon använde sig dock av en surdeg av råg och jag har bara en surdeg av vete men det gick faktiskt jättebra ändå
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Surdegsbröd med råg och äpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Hacka dadlar och valnötter. Blanda surdegen med vatten och jäst. Rör ner dadlar, valnötter och mjöl. Tippa ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål
Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregryn och vatten och låt svälla i ca 20 min. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.