Brik är en klassisknordafrikansk rätt som kan tillagas på många olikavis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapristillriven ost
Dela brödet i två delar men inte helt. Gröp ur undersidan en aning så att mer fyllning får plats. Låt tonfiskenrinna av och blanda den med olivolja, citron, rivetcitronskal, harissa, persilja, salt och peppar
Blanda som en vanlig köttbullssmet, men gör bullarna lite större än de vanliga svenska. Bryn bullarna och koka dem sedan i en kryddig tomatsås, smaksatt med spiskummin, salt och peppar
Min vän Sue stickar själv men jag ville ändå göra något riktigt vackert till henne. När jag såg Sorbet visste jag direkt att det var rätt modell för Sue och dessutom ett roligtstickprojekt för mig
Serveringstips. Citronklyftor och lite hackad persilja. Skala och skär auberginenitärningar. Salta och stek aubergine och lök på medelvärme ilite olja tills de mjuknat
Margareta, som driver Karbyträdgård, föder också upp får, och har en litengårdsbutikianslutningtill trädgården där hon säljer helt ljuvligafårskinn, mössor, vantar, sjalar och gosedjur med mera
Sjalen jag köpte i Nerja kunde man även göra till luva. Idag har jag känt att det börjar krypa i kroppen jag känner mig rastlös, det är ett tecken på att jag är på bättringsvägen
Häromdagen tog jag Tea isjalen och gick mot stan för att sällskapa Daniel hem från jobbet. Som de flesta tillfällen med barn tog det lite längre tid än planerat att komma iväg och Daniel hann sluta innanvihunnit halvvägs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.