Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Häll över i en större gryta tillsammans med potatisen och morötterna
Det ska dock bli ändring på det för nu är jag less på att det inte fungerar med min nuvarande leverantör och bloggen är på flyttresa just nu i skrivande stund till ny hosting av Tailsweep
Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Smörj formen med kokosolja. Hacka zuccinin till stavar, hacka den gula löken i små tärningar och lägg sedan ner allt i en stor skål, kläck äggen, häll ner resten av ingredienserna skålen, och ha i så mycket salt och peppar som passar dig i smaken
8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Smaksätt med soja och några stänk fisksås i ett första steg. Häll på grädde och låt puttra en stund. Smaksätt lite mer med soja och fisksås samt vinäger
Lägg ut dom på en plåt med bakplåts papper på, droppa olja över och rosta i ugnen. Fräs vitlöken i lite olja, häll sedan över krossade tomater med ett par matskedar vatten
Blanda ihop rotfrukter med nypondressingen till en sallad, smaka av med salt och peppar. För en tid sedan tipsade en vän mig och denna kombo kålrot, morot och nypondressing
Varva lök, kantareller, potatis och kött i en stor gryta med lock. Späd med vatten så att det täcker. Skala och skiva löken och bryn den mjuk i olja under omrörning
Varva lök, kantareller, potatis och kött i en stor gryta med lock. Späd med vatten så att det täcker. Skala och skiva löken och bryn den mjuk i olja under omrörning
Idag ville jag göra något gott tillbehör till kycklingen på de kålrötter jag hade hemma, och tänkte att de nog borde göra sig väl med lite hetta och sötma
Skala äpplena, skär dem i klyftor och lägg ner dem i buljongen tillsammans med repad timjan. Bryn sedan i tur och ordning kycklinglåren ochkålrotsbitarna i smör och lägg över dem i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.