Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten. 1 st palsternacka. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 20 minuter. 1 st palsternacka
Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 6) Dela buljongen i bitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad
En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. ca 600 g högrev · 4-5 korn svartpeppar · 1 st lagerblad · 1 tsk timjan · 3 st morötter · 2 st palsternacka · 0,5 kålrot · 1 klyfta rotselleri · 2 st gula lökar · 3 st stora potatisar · 2 tärning köttbuljong · 1-1,5 l vatten · persilja. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 40 minuter. Dela alla rotfrukterna i 2x2 cm tärningar, lägg dem i grytan och fyll eventuellt på med mera vatten. 2 st palsternacka
4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
), "lägg i buljongtärningarna" (aaahhh. (det är där buljongtärningarna kommer in) Skandal är ordet. nya fräscha morötter, potatisar och palsternackor till servering
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 3 Skala och tärnarotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 7 Tillsätt lökarna och låt koka ytterligare i 10 min. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 10 Servera gärna med knäckebrör och ost. 2 st palsternackor
högrev, älg eller renkött, gärna med ben. palsternacka. Lägg kött, en skalad och delad gul lök, skalad palsternacka, kryddorna ( gärna i en tekula) och buljongtärningarna i en rymlig gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.