Tillsätt citron- och apelsinsaften och sockret. Häll över siman försiktigt i en annan hink så att så mycket som möjligt av jästen reduceras redan i detta skede, den har nu sjunkit till botten
En annan (också finsk) kollega berättade att hon hade glömt en simaflaska i kylen i flera månader - en höstdag fick den nog och exploderade så att kylskåpsdörren for upp i full kraft och kylens hela innehåll måste slängas då det var glassplitter i allt
Låt stå i kylskåp, när russinen kommit upp till ytan efter ca 4-5 dagar är mjöden klar. Äntligen närmar det sig struvtider & valborg… Jag ÄLSKAR struvor
Och siman blir antagligen måltidsdryck till de snart kommande frukost plättarna. Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland. Hetta upp oljan till ca 180-grader
Ca 150-200 gr soyafärs. Häll sen i resten av ingredienserna (mozzarellan mot slutet) och låt det stå och puttra i ca 10-15 minuter. Ca 150-200 gr soyafärs
Ingredienser för ca 2-3 personer. 200g Kikärtor, avsköljda (ikväll öppnande vi en burk)2-3msk olivolja1tsk Rödvinsvinäger2krm Vitlökspulver alt. Låt småputtra under lock ca 15-20min beroende på bulgursort, läs gärna anvisningarna på just ditt paket. 2-3msk olivolja
Glad Fjärde Advent. Hoppas att Ni haft en riktigt härlig fjärde advent. Kanske har ni julstökat färdigt, varit ute i den snö som föll på många håll igår eller kanske bara varit inne och njutit av den nalkande julefriden med en kaopp glögg eller kaffe
E-postadress. FÄRSKOSTFYLLDA ENKLA CHURROROLLS< /div>En sats ger 4-5 portionerTid. 25-30 minuterSvårighetsgrad. Baka för 15-20 minuter, beroende på ugn, tills de börjar puffa. Topp 5 Bak- och Dessert blogg 2016. 25-30 minuter
E-postadress. En sats ger en rund kaka 26 cm, ca 14-16 bitarTid. Förbered smuldegen eftersom den behöver vila i kylskåpet i ca 30-45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 180- 175 °C och smörj och mjöla en form på ca 26 cm. Baka i nedersta delen av ugnen för ca 25-30 minuter, beroende på din ugn. Topp 5 Bak- och Dessert blogg 2016
En sats ger ca 12-14 bitarTid. 2-3 msk gräddfil. 250- 300 g Philadelphia färskost naturell. Tillsätt sedan gräddfilen och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min. 2-3 msk gräddfil. 250- 300 g Philadelphia färskost naturell
Ute är det ruggigt och kallt, vad passar då bättre än en riktigt mustig höstgryta. 1kg kött av älg eller nöt (jag valde fransyska) som du bryner lite i smör för att få en fin stekyta
E-postadress. 2 - 2 1/2 dl strösocker (beroende på hur söt du gillar, har själv använd bara 2 dl). Grädda i ca 20 - 25 minuter tills toppen är klar. Topp 5 Bak- och Dessert blogg 2016. 2 - 2 1/2 dl strösocker (beroende på hur söt du gillar, har själv använd bara 2 dl)
24 chokladmuffins - (mitt recept finner du här. 300 g mörk eller mjölkchoklad - (vit choklad funkar inte till detta recept, för recept på vitchoklad ganache. 24 chokladmuffins - (mitt recept finner du här
En sats ger ca 16-17 bullarTid. 5-6 dl vetemjöl. 1- 1 1/2 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha glasyren). Jäs under en kökshandduk på en varm och dragfri plats för ca 30-35 minuter, till dubbelstorlek. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 15- 20 minuter. Eller så kan du vänta ett par minuter, 5-6 minuter, tills bullarna har svalnat innan du brer på. 5-6 dl vetemjöl. 1- 1 1/2 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha glasyren)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.