Silverkaka. Idag är det mulet och regnet hänger i luften så jag har planerat för en bakdag. Resultatet av det kommer (förhoppningsvis) att dyka upp här så småningom
Det började med att jag vid frukosten noterade att brödförrådet började sina, vilket gjorde att beslutet att baka en "Sivlimpa" inte var ett dugg svårt att fatta
Det blir sannolikt bakat också imorgon, med 5 överblivna äggvitor efter att jag gjorde såsen idag (den ska bara ha gulor) tänkte jag göra en silverkaka med kardemumma
Efter fredagens vita chokladmousse orsakade de överblivna äggvitorna lite huvudbry men medan jag funderade på olika sötsaker (makroner, silverkaka, maränger, etc) som jag kunde använda dem till drog jag mig till minnes ett inlägg på SMASKENS där Annika skriver om hur man kan använda överblivna äggvitor till att göra fluffiga fiskgratänger
Det blir sannolikt bakat också imorgon, med 5 överblivna äggvitor efter att jag gjorde såsen idag (den ska bara ha gulor) tänkte jag göra en silverkaka med kardemumma
”Silverkaka är ett utmärkt sätt att använda överblivna äggvitor på. Carolinas silverkaka. Carolina Klintefelt, som har gästbloggat här på Kyrkkaffebloggen vid ett par tillfällen, bjuder på ett favoritrecept att ta till när man har gjort av med fler äggulor än äggvitor — till exempel när man precis har ställt in en låda hemmagjord glass i frysen
Denna gång presenterar vi silverkakan. Senaste äggviteprodukten som tillverkades i Glassrikets provkök är en sockerkaka som är känd under namnet silverkaka
Det blev ju en fin dag idag också, trots att regnet forsa ner i natt. Jag brukar inte vakna så lätt men i natt var det som att hela huset skulle drunkna i vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.