Sidfläsk med crackling, jordärtskockspuré och stuvad trumpetsvamp
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • några kvistar timjan
  • 300 g jordärtskockor, skalade
  • 3 msk saltat smör
  • 1 näve torkad trumpetsvamp, lagda i blöt
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta en skvätt vitt vin
  • 1/2 dl grädde
  • 1 tsk grönsaksfond
  • salt
  • 125 C. Lägg fläsket i en smord form. Massera in rikligt med salt i svålen och strö lite salt över resten av fläsket också. Lägg timjan på köttet. Låt fläsket stå inne minst 2 timmar tills köttet känns mört.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.